Ellen van Oost

Ellen Van Oost.resized.cropped 1

Ik woon sinds november 2021 in Zwolle. Na vele jaren wonen en werken in Enschede wilden we centraler in Nederland gaan wonen, met Zwolle bovenaan ons lijstje. We prijzen ons gelukkig met een prachtig plekje in het gezellige Assendorp.

Ik ben zowel persoonlijk als ook voor mijn werk actief bij de lokale bewegingen van onderop. Als bewoner van Enschede was ik onder meer betrokken bij buurtenergie en bij het opzetten van een bewonersbedrijf dat een oud schoolpand exploiteert.

Vanuit mijn onderzoekswerk bij de Universiteit Twente heb ik onderzoek gedaan naar de innovatieve kracht van lokale energie-collectieven. In Zwolle ben ik actief geworden bij 50 Tinten Groen Assendorp, een inspirerend bewonersinitiatief met een klimaat-brede aanpak.

Waarom Klimaatburgemeester?

De klimaatcrisis klopt steeds harder op onze deur. We zullen sneller dan we voor mogelijk dachten gezamenlijk onze schouders eronder moeten zetten willen we een leefbare wereld nalaten voor onze kinderen en kleinkinderen. Actieve en creatieve lokale duurzame bewonersinitiatieven vol gemeenschapszin kunnen daar een belangrijke rol in spelen. Daar wil ik als klimaatburgemeester graag aan bijdragen.”

Kennis delen en inspireren

Veel mensen maken zich zorgen over de klimaatcrisis en willen ook best zelf een steentje bijdragen. Delen van kennis en elkaar inspireren werkt goed om echte veranderingen te realiseren. Alle kleine beetjes helpen, want vele kleine stapjes maken samen één grote stap. Als klimaatburgemeester wil ik mijn kennis en ervaring graag delen en samen met anderen Zwolle nog duurzamer en groener te maken.

Blog

Geplaatst door Ellen van Oost