Koos Wijbenga

Koos Wijbenga_03.resized

Als burger en ondernemer ben ik zeer actief met het verduurzamen van de wereld om mij heen. Gemotiveerd om de aarde leefbaar te houden voor onze kinderen en kleinkinderen. Ik wil je inspireren en steunen om zélf het initiatief te nemen. In zowel je privéleven als je werk. Mijn overtuiging én ervaring is dat dat nog leuker wordt en meer effect heeft, als je sámen dingen oppakt. Zoals in jouw buurt of met andere ondernemers.

Als burger

In mijn buurt ben ik te vinden voor individuele vragen over energie. Zo heb ik al in 2013 samen met buurtgenoten gezorgd dat 12 gezinnen voorzien werden van zonnepanelen. En onlangs organiseerde ik een avond over energiebesparing in het lokale wijkcentrum. Ik doe dit graag. Niet alleen vanwege energie & klimaat. Maar ook voor versterking van een veilige en plezierige sfeer in de buurt.

Als ondernemer

Sinds jaar en dag adviseer ik vanuit mijn bedrijf WijDuurzaam andere ondernemers over de verduurzaming van hun bedrijf. Daarnaast ben ik actief in de verduurzaming van bedrijventerrein Marslanden in Zwolle vanuit de coöperatie Energie & Klimaat Collectief Marslanden (EKCM). Wil je meer weten over mijn motivatie voor het klimaatburgemeesterschap of ben je op zoek naar inspiratie om je bedrijf te verduurzamen? Volg me dan op LinkedIn.

Blog

Geplaatst door Koos Wijbenga