Jean Frantzen

Jean-Frantzen.resized

Was Klimaatburgemeester Zwolle 2022-2023

Al meer dan 20 jaar werk ik aan de uitdaging om mijn leven te verduurzamen. Aangezien ik opgeleid ben als architect kan ik het meeste bijdragen in de bouw. Ik heb mijn vorige woning dan ook Bio-Ecologisch ontworpen, dat heet vandaag de dag: BioBased. Ook was ik al van het gas af. Nu ben ik verhuisd en met mijn huis in Aa-Landen kan ik weer opnieuw beginnen! Ik deel dit proces graag en ik wil ook mijn ervaringen overbrengen.

Wat inspireert mij?

Mijn inspiratie haal ik uit de natuur. Ik ben graag buiten, wandelen of fietsen, en kom dan weer tot rust. Maar de natuur biedt ook vele oplossingen voor duurzaam bouwen. Alles in de natuur is circulair en op deze wijze zouden we onze omgeving ook veel leefbaarder kunnen maken. Natuurlijke materialen gebruiken als bouwmateriaal heeft ook veel voordelen. Deze kunnen gemaakt worden zonder chemicaliën en het kost niet veel energie om ze te produceren.

Wat doe ik?

Op mijn werk zoek ik met architecten naar integrale oplossingen voor duurzame gebouwen. Voor mij is het belangrijk CO2 uitstoot te besparen door energiezuinige gebouwen te ontwerpen met gezonde materialen. Dat voorkomt de klimaatverandering en daarmee de biodiversiteit. Het is ook belangrijk om de impact van de klimaatverandering nu al aan te pakken, onze gebouwde omgeving robuuster maken voor droogte, veel regen en een plek te geven aan planten en dieren.

Blog

Geplaatst door Jean Frantzen