Blog Ellen Foto Bezoek Sion 21 Dec 2022.resized

Duurzaam rijden op gratis zonnestroom, wie wil dat nu niet?

Met de nieuwe Sion van Sonomotors kan het. De Sion is een ruime, comfortabele en betaalbare zonne-auto die helemaal klaar voor de duurzame samenleving. Een e-auto die zelf zijn eigen energie opwekt. De hele carrosserie is bedekt met geïntegreerde zonnepanelen. Deze kunnen letterlijk tegen een deukje. Met de zon-opgewekte energie kun je op jaarbasis naar verwachting zo’n 3000 km rijden. Daarnaast kan hij natuurlijk gewoon aan een laadpaal. Met de Sion beschik je overal over je eigen zonnestroom, opgeslagen in een duurzame batterij van 50 kWh. Er zit een gewoon 230V stopcontact achter het laadklepje, dus op de camping plug je de elektra van de caravan (ja, hij heeft ook een trekhaak!) gewoon in je Sion. En dat alles voor minder dan 30.000 euro

# SaveSion: de laatste financiële hobbel overwinnen

De Sion kan wel gereserveerd worden met een kleine aanbetaling, maar nog niet geleverd. Sonomoters, de Duitse startup die 6 jaar geleden begon deze auto te ontwikkelen, dreigt nu te struikelen over de laatste hobbel financiële hobbel: de enorme investering voor serie-productiemachines. Deze fase is notoir berucht bij nieuwe auto-ontwikkelaars. Ook de Nederlandse Lightyear is hier onlangs gestrand. In een recent gestarte crowdfunding actie “#savesion” richt Sonomotors zich weer op haar community van ruim 20.000 enthousiastelingen die al een Sion hebben besteld. Sonomotors probeert nu via haar krachtige community door crowdfundding geld binnen te halen. De actie loopt tot en met 28 februari 2023.

Drie enthousiaste Zwollenaren

Drie Zwollenaren die de Sion al besteld hadden, Maarten, Adriaan en Ellen, togen woensdag 21 december naar Zaandam om de Sion ‘in levende lijve’ te kunnen zien. Laaiend enthousiast keerden ze huiswaarts met één duidelijk gevoel: de Sion moet er komen! Het is echt een fantastisch mooie, sobere, functionele, zeer ruime en vernieuwende auto.

blog ellen - foto bezoek Sion 21 dec 2022.resized

Ontworpen als deel-auto

De Sion is gemaakt om éénvoudig te kunnen delen. Als deelauto vergroot de Sion de toegang tot mobiliteit en vergroot hij de leefbaarheid in steden. Hoe mooi zou het zijn als er overal in Zwolle Sion communities komen die één of meerdere auto’s delen. Aansluiting bij bestaande deelauto-projecten is wenselijk.

Energie-opslag

De Sion is veel meer dan alleen een zonne-auto. De batterij kan ook dienen als energie opslag. Met de bi-directionele Wallbox is de Sion ook een thuisbatterij met een capaciteit van maar liefst 50 kWh. Meerdere gedeelde Sions kunnen in theorie een buurtbatterij vormen. Daarmee helpt de Sion bij het opvangen van pieken en dalen op het stroomnet. Het net wordt daardoor stabieler, betrouwbaarder en goedkoper. De gemeente Utrecht heeft mede om deze reden 100 Sions besteld. Volgt Zwolle?

Interesse gewekt?

Neem eens een kijkje op Sonomotors.com of mail naar info@klimaatburgemeesterzwolle.nl

Door nu nog een Sion te reserveren (vanaf € 500) kun je je interesse in deze innovatieve auto laten zien. Alle kleine beetjes helpen. Zwollenaren kunnen met deze innovatieve auto samen een mooie stap maken richting toekomstbestendig duurzaam Zwolle!