Zwolse Klimaatdag 2024 Voorjaarseditie

Voorjaarsposter

voorjaarseditie van de Zwolse klimaatdag

Op zaterdag 1 juni kleurt Zwolle weer groen tijdens de voorjaarseditie van de Zwolse Klimaatdag. Kom langs, ontdek allerlei duurzame activiteiten bij jou in de buurt en doe gezellig mee. De Zwolse Klimaatdag draait om ontmoeten, inspireren, verbinden en samen aan de slag voor een groener Zwolle.

Na een succesvolle najaarseditie op 4 november, staat deze voorjaarseditie in het teken van groene activiteiten door de hele stad. Doe van 10:00 tot 15:30 mee aan allerlei leuke workshops, tours en rondleidingen. Ontdek bijvoorbeeld hoe je meer bloemen in de straat krijgt, maak een fietstocht langs lokale boerderijen voor verse streekproducten of maak pesto van onkruid. Kom erachter hoe je aan plantjes zonder gif komt, bezoek het huis van Molletje met de kinderen, pluk je eigen thee of bewonder tuinen die omgetoverd zijn tot een paradijs voor insecten.

Park de Nooterhof is het bruisende middelpunt van de Klimaatdag, waar veel van deze activiteiten plaatsvinden. Vanaf 16:00 sluiten we de Zwolse Klimaatdag hier af met een gezellige borrel.

De Zwolse Klimaatdag wordt georganiseerd door de Klimaatburgemeesters van Zwolle: Ellen van Oost, Maartje van den Berg, Ahmet Akseki en Koos Wijbenga. “Kom en doe mee aan deze dag vol duurzame inspiratie,” zeggen ze. “Samen bouwen we aan een groenere toekomst voor Zwolle!”