Zwolse Klimaatdag 2023 Najaarseditie

Zwolse Klimaatdag Logo Nieuw Liggend Rgb
Klimaatdag Tag

10-16uur
Activiteiten
in de hele stad

Klimaatdag Tag

16-20uur
Programma & borrel
in het Academiehuis

Ontdek duurzame initiatieven en doe gezellig mee!

Alle activiteiten op de kaart.

(Activiteit aanmelden)

Op zaterdag 4 november sluiten we de Nationale Klimaatweek af met de Zwolse Klimaatdag. Ontdek allerlei duurzame initiatieven bij jou in de buurt en doe gezellig mee! De Zwolse Klimaatdag draait om ontmoeten, inspireren, verbinden en samen aan de slag.

De vier Klimaatburgemeesters van Zwolle organiseren de Zwolse Klimaatdag samen met klimaatactieve bewoners, bedrijven en organisaties in de stad. Aan de hand van deze kaart vind je alle activiteiten door de hele stad. Of het nu gaat over biodiversiteit, stadsvergroening, drinkwatergebruik, hergebruik van materialen of energiebesparing, er is voor iedereen een interessante activiteit te vinden.

Wandel door een zelfpluktuin, haal energie uit zonnepanelen, ga mee met de Zero Waste tour, word verrast door groen in de stad, doe mee aan de kinderspeurtocht bij de Nooterhof, en ervaar hoe je samen het verschil kan maken.

De Zwolse Klimaatdag draait om ontmoeting, inspiratie en samen gezellig aan de slag te gaan. Doe mee en ontdek alle duurzame initiatieven in Zwolle!

Wanneer: 4 november 2023, 10.00 – 16.00 uur
Waar: overal in de stad, kijk op de kaart voor de activiteiten

Middagprogramma

In de middag is iedereen die meehelpt om Zwolle klimaatneutraal te maken uitgenodigd om samen te komen in het Academiehuis om 16 uur. Hier wordt een nieuwe klimaatburgemeester aangesteld, vieren we de oprichting van het platform Duurzaam Zwolle en is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Tijdens dit moment komt de klimaatkracht van Zwolle bij elkaar, landen duurzame ideeën in vruchtbare aarde en ontkiemen nieuwe samenwerkingen. Dit alles in een feestelijke setting.

Laten we vieren wat er in Zwolle al gebeurt en samen kijken naar wat we nog meer kunnen doen!

Wanneer: 4 november 2023, 16.00 – 20.00 uur
Waar: Academiehuis Zwolle (Grote Kerk)

Zwolse Klimaatburgemeester Logo beeldmerk